Inspiratiesessies
Digitale geletterdheid en mediawijsheid

Digitale geletterdheid en mediawijsheid

Werkmiddag25 maart 2020 16:00

locatie: Maris College (Bohemen)

De werkmiddag Mediawijsheid en digitale geletterdheid gaat over hoe je leerlingen leert omgaan met nieuwe media. We gaan dieper in op wat digitale geletterdheid inhoudt, wanneer een leerling mediawijs is en hoe je zelf actief digitale geletterdheid in de klas kunt toepassen. Tijdens deze werkmiddag volg je twee workshops. In elke workshop ga je na een korte uitleg zelf aan de slag. De kennis die je opdoet in de workshops kun je direct toepassen in de klas.

Workshop ‘Jongeren en mediawijsheid’ (Social Media Wijs)

Deze workshop biedt inzicht in de digitale belevingswereld van jongeren. Welke trends zien we als het gaat om jongeren en hun gebruik van internet, sociale media en games? Wat zeggen de laatste onderzoeken over de relatie tussen digitale media en hun gezondheid, vriendschappen en mentale welbevinden? Hierbij komen onderwerpen als mobieltjes, social influencers en desinformatie aan de orde. In de workshop gaan deelnemers tot slot actief aan de slag met een case over online veiligheid.

Workshop ‘Digitale geletterdheid in de klas’ (Michiel Lucassen van Vernieuwenderwijs)

In deze workshop leer je wat onder digitale geletterdheid wordt verstaan en hoe je het actief kunt toepassen in de klas. Wat je van je leerling verwacht, kan je dat zelf ook? Je leert reflecteren op je eigen vaardigheden en handelen in relatie tot wat je van je leerlingen verwacht. Dit doe je aan de hand van (les)voorbeelden waarin je digitale geletterdheid toepast.

Doelgroep:

  • Leraren, mentoren, onderwijsondersteunend personeel (bijvoorbeeld mediatheekmedewerkers) en decanen.

Benodigdheden:

  • Eigen device (laptop of tablet)
  • Eigen lesmateriaal (digitaal of boek)

Programma

  • Tijd: 16.00-20.00u
  • Datum: woensdag 25 maart 2020
  • Locatie: Maris College Bohemen - Monseigneur Nolenslaan 16, 2555 XZ Den Haag
  • Maximum aantal deelnemers: 80
  • Aanmelden tot en met: 11 maart 2020
  • Bijzonderheden: Na een korte opening neem je deel aan twee workshoprondes. Voor soep en een broodje in de pauze wordt gezorgd.

Aanmelden voor deze ICT Inspiratiesessie

Aanmelden

Vragen, opmerkingen of afmelden? Mail naar: inspiratiesessies@vohaaglanden.nl.